Over [finno]

[finno] is een blog over vernieuwing en nieuwe producten en diensten in de financiële sector. Innoveren kan op verschillende manieren: een nieuw product, een nieuw distributiekanaal of een nieuw businessmodel. Daarnaast kun je innoveren door je positionering in de waardeketen te wijzigen of op een andere manier over je merk te communiceren.

[finno] informeert je over dergelijke innovaties wereldwijd en biedt een platform om te discussieren over innovatie in de financiële sector. Ben jij betrokken bij een innovatie en wil je deze delen met [finno] of heb je een innovatie bij een andere financiële instelling ergens ter wereld gespot, stuur een mail naar: pascal (punt) spelier (apestaartje) finno (punt) nl. Je kunt ook als gastblogger een artikel schrijven.

[finno] is de persoonlijke blog van Pascal Spelier. Pascal Spelier combineert zelfstandig ondernemerschap met zijn loopbaan bij Capgemini Consulting. Zijn passie voor innovatie in de financiële sector vind je terug op [finno] of in de presentaties, die hij in binnen- en buitenland geeft over onder andere de Bank van de Toekomst.

Sinds 1995 heeft hij bij ABN AMRO afwisselend in het kantorennet en op het hoofdkantoor gewerkt in uiteenlopende functies. In zijn loopbaan is hij regelmatig verantwoordelijk geweest voor of betrokken geweest bij de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Zo stond hij mede aan de wieg van Informal Investment Services, ontwikkelde een werkkapitaalaanpak voor het grootbedrijf, was betrokken bij ABN AMRO’s aanwezigheid in Second Life, ontwikkelde de ABN AMRO Webwinkelmodule en was verantwoordelijk voor Flametree, een online sociaal netwerk voor ondernemers. Zijn laatste functie bij ABN AMRO was die van Senior Online Marketeer bij Marketing Commercial & Merchant Banking. Begin 2012 heeft hij na 16 jaar ABN AMRO de overstap gemaakt naar Capgemini Consulting. Als Managing Consultant All Channel Experience ondersteunt hij financiële instellingen bij het creëren van onderscheidende customer experience. Meer informatie over Pascal vind je hier.

Alle artikelen op [finno], geschreven door Pascal Spelier, geven zijn persoonlijke mening weer.

Zoals gezegd, met enige regelmaat geeft Pascal Spelier presentaties over innovatie in de financiële sector, hetzij vanuit [finno] of zijn werkzaamheden vanuit Capgemini Consulting.

Gepland:

  • Emerce eFinancials, dagvoorzitterschap en samensteller van het redactionele programma, 16 december 2014, Pakhuis De Zwijger, Amsterdam

Geweest:

AM Innosurance presentatie digital customer experience finno capgemini consulting

 

capgemini finno nationale dag financiele marketing presentatie All Channel Experience

  • Paneldiscussie-leider bij Mobey Forum, paneldiscussie ‘Are banks and MNO’s becoming the bit-pipe of tomorrow?’, 2 december 2011, Hermitage Museum Amsterdam.
  • Dagvoorzitterschap op de Emerce eFinancials , 3 november 2011

Terug naar homepage >>

[finno] is ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 52354040.


%d bloggers liken dit: