Iedereen kan met zijn mobiel betalen

by

Iedereen kan met zijn mobiele telefoon betalen, ongeacht wat voor mobiele telefoon je hebt. Dat is de belofte die het Amerikaanse Bling Nation ons doet. Bling Nation was één van de ondernemingen die op Finovate 2009 een pitch mocht geven, naast onder andere het Nederlandse Backbase. In onderstaand filmpje legt de CEO Wenceslao Casares uit hoe Bling Nation werkt.

bling

Bling Nation richt zich in de VS vooral op kleinere gemeenschappen, waar bijvoorbeeld  een lokale bank en alle winkeliers zich aansluiten op Bling Nation. Hun ‘launching customer’ is State Bank in La Junta, Colorado. In deze video een impressie van het gebruik van Bling Nation in La Junta. Inmiddels heeft 62% van de klanten bij State Bank, met een debetrekening, Bling een keer gebruikt. Het gemiddeld aantal transacties per maand per persoon komt neer op 5, maar groeit nog steeds. Voor Nederlandse begrippen lijkt mij dit heel weinig als je het vergelijkt met het aantal pinbetalingen dat je doet.

Eigenlijk is Bling Nation niet veel anders dan een vorm van contactloos betalen. Feitelijk betaal je niet met je mobiel, maar met de RFID-chip die op je mobiel is geplakt (toch zonde van je iPhone). Een aardige toevoeging is dat je via SMS een bevestiging krijgt van je betaling en ook je nieuwe banksaldo krijgt.

Nog een paar voordelen: er staat geen zichtbare informatie op RFID-chip in tegenstelling tot je naam en rekeningnummer op een betaalpas/creditcard (privacy), de transactiekosten liggen lager dan die van een creditcardbetaling en er is een mogelijkheid voor loyaliteitsprogramma’s. Volgens Bling Nation pak je makkelijker je telefoon dan je creditcard. Afhankelijk van de plaats waar je je portemonnee bewaart, zou dat nog wel eens waar kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: